A KoMa ötlete alapján, a MU Színház biztatásával egy jótékonysági kezdeményezést indítanak a független színházi társulatok és színházi befogadóhelyek. Nehéz helyzetük ellenére is összefognak, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak: hét csapat és 2 befogadóhely három napig tartó jótékonysági eseményt kezdeményez adománygyűjtés céljával.

A megmozdulás központja a MU Színház, ahol három független színházi társulat: a HOPPart, a KoMa és a TÁP Színház nemcsak színpadra állítja már játszott népszerű előadásait, hanem létre hoznak közösen addig még nem látott rendhagyó produkciót is. (Minden Rossz Varieté különkiadás)

 

A programhoz kapcsolódik: a Maladype Színház, a Krétakör, a Pintér Béla Társulat és a Szputnyik Hajózási Társaság is, akik ebben a három napban játszott egy-egy előadásuk teljes jegybevételével kívánnak hozzájárulni az összegyűlt adományhoz.

A színházi előadások megtekintésén túl, a látogatók kihelyezett perselyekbe tehetik pénzadományaikat, valamint a felállított karácsonyfa alá az elküldendő ajándékaikat - három napon keresztül.

2010. október 4-én az Ajkai Timföldgyár iszaptárolójának fala áttört és több százezer köbméter maró anyag embermagasságban beterítette az utcákat Kolontáron, Devecserben és Somlóvásárhelyen. Az iszap pH-ja 13, ami a tömény hipó pH-jának tízszerese. Tízen meghaltak, többszázan hontalanná váltak és kipusztult egy folyó teljes élővilága. A hazai és nemzetközi segélyszállítmányok fantasztikus önzetlenséggel érkeznek a térségbe. A károsultak életének teljes újrakezdése szükséges és közeledik a tél…

“Itt már nem lesz falu” –mondták Kolontáron. Szeretnénk, ha e pár nap után azt mondhatnánk: Lesz falu, mert van segítség! A befolyt összeget a Katolikus Karitász közreműködésével juttatjuk el a rászorulóknak.

DECEMBER 19. vasárnap

15.00 hamlet.ws (Krétakör) – MU Színház
18.00 Kiállításmegnyitó (HOPPart, KoMa, TÁP) – MU Színház
20.00 Tündöklő középszer (Pintér Béla Társulat) – Szkéné Színház
21.00 Szörprájzparti (HOPPart) – MU Színház

DECEMBER 20. hétfő

18.00 Vándoristenek különkiadás (HOPPart, KoMa, TÁP) – MU Színház

20.00 Hókirálynő (Szputnyik Hajózási Társaság) – MU Színház
22.30 ROLÓ (TÁP Varieté és Performance Színház) – MU Színház

DECEMBER 21. kedd
19.00 Figaro házassága (Maladype Színház) – Maladype Bázis
19.00 Az utolsó roma – Egy utolsó cigány (KoMa) – MU Színház
22.30 Minden Rossz Varieté különkiadás (HOPPart, KoMa, TÁP)* – MU Színház
0:00 Az összegyűlt adományok és céljuk kihirdetése

További információ, részletek:
Folyamatosan a Budapest Terminal Színház rovatában, kapcsolódó eseményekben, cikkeiben, a MU Színház honlapján valamint www.fugeprodukcio.hu honlapon

A bejegyzés trackback címe:

https://szputnyik.blog.hu/api/trackback/id/tr772522232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása