Augusztus közepén megtartotta évadnyitóját a Szputnyik Hajózási Társaság. Társulatunk a 2010/2011-es évadban három új taggal bővült: Pető Kata a Bérháztörténetekben, a grazi Az óra, amikor semmit sem tudtunk egymásról című előadásban és a kölni Tranzitban már együtt játszott a társulattal, Czukor Balázs Szombathelyről szerződött hozzánk és szintén játszott a Tranzitban, Lajos András pedig a Vígszínházból.
Első bemutatónk egyben a MU Színház évadnyitó eseménye is lesz. Szeptember 1-jén és 2-án a MU egész épületében, a hozzá tartozó kertben és az utcán fogjuk játszani Törmelékek című előadásunkat, aminek külön érdekessége, hogy négy rendező (Czukor Balázs, Dömötör András, Kárpáti István és Bodó Viktor) közösen rendezi.

Szeptemberben felújítjuk Kockavető című előadásunkat, amit először a Merlin Színházban megrendezésre kerülő Debreceni Alternatív Színházi Szemle versenyprogramjaként fogunk játszani, majd Ljubljanába utazunk vele az EX PONTO Fesztiválra. Az előadást a Szputnyik Műhelyben októbertől játsszuk tovább repertoárszerűen.

Szeptember végén terveink szerint egy hétre vidékre költözünk és egy olyan filmet forgatunk, mely a dogma fontosabb szabályait veszi alapul. A film egy tíz éves osztálytalálkozón játszódik, ennek az éjszakának a történetét meséli el. A kamera kézről kézre jár, így komponálják és rögzítik az eseményeket maguk a szereplők.

Október 15-én és 16-án a Budapesti Őszi Fesztivál programjában, a Nemzeti Színházban lesz látható a grazi Schauspielhaus-szal közös előadásunk, Az óra, amikor semmit sem tudtunk egymásról. A Peter Handke darabjából készült élő-némafilmet eddig húsz alkalommal játszottuk, többek közt a berlini Theatertreffen-en is, ahol a három előadást összesen mintegy 3000 ember látta. 

Ebben az évadban is lehetőséget kapunk rá, hogy Graz-ban dolgozzunk, ez alkalommal egy regény adaptáción. A Mester és Margaritában az osztrák színészek mellett a Szputnyik teljes társulata játszik majd, a bemutató december közepén lesz.

A grazi bemutató után rögtön elkezdünk próbálni a MU Színházban. Csehov Cseresznyéskert című darabját az évadban két részben mutatjuk be: két felvonást február közepén, másik kettőt pedig június végén. A két önálló estés produkciót a későbbiekben egymás utáni napokon, párban játsszuk majd.

A Cseresznyéskert 1 bemutatója után a társulat egyik része Kölnben dolgozik majd Bodó Viktorral, míg a másik része itthon Czukor Balázzsal.


Az évadban terveink között szerepel még egy sorozat első darabjának elkészítése Karinthy-mánia címmel. A sorozat minden évben más szerző munkásságát próbálja majd körbejárni minél több oldalról, minél több műfajt érintve. Az előadást szeretnénk “rendhagyó irodalomóra” formájában középiskolás diákoknak is játszani, továbbá Turai Tamás dramaturg segítségével hangjátékot készíteni készíteni belőle a Magyar Rádió számára. A próbafolyamathoz kapcsolva intenzív beszédtechnika kurzust tartunk majd.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szputnyik.blog.hu/api/trackback/id/tr872230920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása