ARANY MASZK DÍJAT KAPOTT
AZ ÓRA, AMIKOR SEMMIT SEM TUDTUNK EGYMÁSRÓL
CÍMŰ ELŐADÁS OROSZORSZÁGBAN
 
A Szputnyik és a grazi Schauspielhaus közös produkciója, az Óra… kapta a 2010-es év legjobb külföldi előadásának járó díját Moszkvában.
 
Az Arany Maszk Fesztivál Oroszország nemzeti színházi fesztiválja, amely 1994 óta létezik. Évről évre színházi kritikusokból álló zsűri választja ki, hogy melyik előadások szerepelhetnek a fesztiválon, és ezzel az Arany Maszk Díjra is jelöli őket, amelyet több műfajban (színdarab, opera, modern tánc, operett, balett, báb) és több kategóriában (legjobb előadás, legjobb rendezés, legjobb színész és színésznő, legjobb díszlet-, jelmez-, világítástervező) is kiosztanak. A fesztivált minden évben tavasszal rendezik meg, színészekből, rendezőkből, karmesterekből, koreográfusokból és egyéb színházi alkotókból álló zsűri dönt a díjakról. A fesztivál, amelynek a versenyprogramon kívül számos kísérőprogramja is van, széleskörű és objektív képet ad a kortárs orosz színházi életről a szakma és a nagyközönség számára. 
 
A kritikusokból álló zsűri minden évben kioszt még egy díjat: az adott évben, Oroszországban vendégszerepelt külföldi előadások közül a legjobbnak járó Arany Maszkot.. Ezt eddig olyan alkotók kapták meg, mint Giorgio StrehlerNagy József,Eimuntas NecrosiusPina BauschMichael ThalheimerAlvis HermanisRobert Lepage és 2009-ben Ascher Tamás és a Katona József Színház társulata az Ivanovért.
 
Az Óra… 2010 novemberében a NET Fesztiválon  szerepelt Moszkvában.
 
Minden alkotónak és résztvevőnek gratulálunk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szputnyik.blog.hu/api/trackback/id/tr552695933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása